maandag 9 september 2013

drie gekke meiden in Moskou

Al die maanden denk je : "het is nog zo ver weg" tot je aankomt in de luchthaven van Brussel ...

Natúúrlijk had ik te veel bagage, maar toch  waren ze zo vriendelijk om één extra kilo door de vingers te zien :). En toen was het 18u30 en werd het tijd om te vertrekken richting de gate. Na immens veel knuffels en traantjes startte eindelijk onze reis naar het verre Irkutsk. Na een tussenstop in Warschau, vertrokken we maandagochtend met nog evenveel zin naar Moskou, die snel plaats maakte voor stress bij de controle van het visum. Na een tijdje met ons voeten te hebben gespeeld, werd ons visum geldig verklaard (oef :)). Na een twee uur durende vlucht, arriveerden we in de luchthaven Šeremet’evo  en daar maakte we onmiddellijk kennis met de totaal onpraktische denkwijze van Russen. Een handige metrohalte in de luchthaven kennen ze niet, waardoor we werden gedwongen om de bus te nemen, een half uur lang en al staande, die ons zou voeren naar een andere halte, waar we de metro konden nemen tot aan het centrum.  Vermits er ongeveer negen uur zat tussen onze aankomst in Moskou en het vertrek met de transsiberische trein, konden we niet anders als Moskou doorkruisen met onze valiezen. We zijn zeker niet onopgemerkt gebleven. We waren immers de enigen die het Rode Plein bezochten met ongeveer 30 kilo bagage...

Op het plein zagen we bovendien iets heel bizar. Er stond iemand Putin na te doen, een  Russiche propagandatruc lijkt me, maar daarnaast stonden enkele mannen Lenin en Stalin na te doen. Juist, ik had die reactie ook. Het meest schokkende was dat Russen die passeerden dit volkomen normaal vonden,nee zelfs grappig vonden. 

Na deze misselijkmakende vertoning zochten we voor meer dan een uur naar een normale supermarkt om rantsoen op te slaan voor onze rit op de trein. In de veronderstelling dat we op de trein volkomen afgesloten zouden zijn van de bewoonde wereld, stelden we een waar voedselpakket samen : water, toasten, brood, fruit, koeken en natuurlijk choco (nutella!! :) ). Met nog eens vijf kilo extra, vonden we uitgehongerd een heerlijke pizzeria (totaal niet Russisch, ik weet het, maar een mens met honger doet soms rare dingen en bovendien hadden we geen zin en tijd meer om een typisch Russisch restaurantje te zoeken in de straten van Moskou). Nadat we voor de zekerheid driemaal de weg naar het Jaroslavstation hadden gevraagd, namen we de metro en om half 1 vertrokken we naar onze nieuwe bestemming : er was geen weg meer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten